A Corel kiadta a Painter Essentials 8-at!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Corel kiadta a Painter Essentials 8-at, a natural-media painting szoftver belépő szintű kiadásának legújabb verzióját, amely natív támogatást nyújt az Apple új M1 processzoraihoz.

Az frissítés emellett 10 új AI automatikus painting filterrel, 23 új natural media brush-al és egy színharmónia rendszerrel bővült.

Alkalmas natural media painting csomag 50 dollár alatt

Bár a Corel a Painter Essentials programmal elsősorban a kezdőket célozza meg, valójában szinte minden olyan funkciót tartalmaz, melyek illusztrációk vagy concept art-ok létrehozásához szükségesek.

Amellett, hogy több hobbi-barát tool is rendelkezésre áll a fényképek stilizálásához vagy tracing-jéhez, a Corel Painter számos brush típussal is rendelkezik.

Megtalálhatóak a hagyományos natural media brush-ok, mint az olaj-, akril-, vízfesték, kréta, pasztell és filctoll látványát utánzó ecsetek, illetve az újabb, procedurális tool-ok: a particle brush-ok és ‘pattern pen’-ek.

Ezek mellé egyszerűbb képmanipulációs tool-ok, valamint tükrözött és radiális szimmetriamód is társul. A szoftver képes layeres PSD fájlok importálása és exportálására, így a fájlok egyszerűen megoszthatóak Photoshoppal is.

A Painter Essentials 8 újdonsága: natív támogatás az Apple új M1 processzoraihoz

A Painter Essentials 8 legfontosabb változása az Apple új M1 processzorainak támogatása, melyet a tavalyi év végén vezettek be az új MacBook-okban és Mac minikben.

A nagyobb processzor teljesítményt igénylő ecsetek akár négyszer gyorsabbak az Apple Silicon gépeken, mint a régi Intel Mac-ek, bár a fejlesztési munkáknak köszönhetően a Windows felhasználók ugyanolyan sebességet kapnak.

A 8-as verzió emellett támogatja a macOS 11.0 Big Sur-t, az Apple Pencil "tilt" és "pressure" funckióit, valamint lehetőséget ad arra, hogy az iPad-et másodlagos kijelzőként használjuk a Mac rendszereken.

A Corel elmondta a CG Channel-nek, hogy a Painter M1 támogatásán dolgoznak, de nem közölték a szoftver M1 natív verziójának konkrét kiadási dátumát.

Több AI alapú auto-painting effektek

Az egyik Painter Essentials funkció, amelynek jól jön az M1 processzorok támogatása, az az AI alapú auto-painting rendszer, amely az Apple Core ML révén választhatja ki a chipek Apple Neural Engine társprocesszorát.

A frissítés 10 új auto-painting stílussal bővült, melyek a natural media-t utánozzák, beleértve az akrilt és a színes ceruzát.

A Corel szerint az auto-painting effektek „teljesen megváltoztathatták egy kép színét”, amikor a funkciót bevezették a Painter Essentials 7-ben, az eredmények most már sokkal hűbbek a forrásképhez.

Az új színválasztási munkafolyamatok kész színharmóniákat és színkészleteket kínálnak

Színek kiválasztásakor új színharmóniák és színkészletek állnak rendelkezésre. Az előbbiek tartalmazzák a kiegészítő színeket és a forrásszín monokromatikus variációit; az utóbbiak tartalmazzák a szürkeárnyalatos értékek, az emberi bőrszínek és a pasztellszínek előre elkészített készleteit.

Az friss kiadás továbbá 23 új ecsetet is kapott, beleértve a particle és glazing brush-okat és a pen és pencil preset-eket, valamint fejlődtek a képrétegek kezelésének munkafolyamatai.

Ár és elérhetőség

A Painter Essentials 8 már elérhető Windows 10 és macOS 10.13+ rendszerekhez. Wacom-kompatibilis grafikus táblagépekkel és Real-Time Stylus API-t támogató Windows-eszközökkel egyaránt működik. Az ára 49,99 dollár.

Olvass többet a Painter Essentials 8 új funckióiról a Corel honlapján!

Nézd meg a Painter Essentials 8 és a Painter 2021 jellemzőinek összehasonlító táblázatát!

MEGOSZTÁS:
Meshmag