A Unity Technologies 80%-al csökkentette az ArtEngine árát

Facebook
Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Unity Technologies 80%-al csökkentette az AI alapú material processing ArtEngine szoftver árát.

A standard előfizetés korábban évi 1140 dollárba került, ezt 228 dollárra csökkentették, továbbá eredeti áron egy új offline funkciókkal rendelkező Pro kiadást is bemutattak.

Az ArtEngine legújabb frissítésével live link-et kapunk Unity Editor-hoz, lehetőséget a material-ok Unity asset pack-ként történő közvetlen exportálásra, valamint elérhető egy kísérleti projekt sablon rendszer is.

AI alapú toolset material processing feladatok automatizálásához game dev munkáknál

Az ArtEngine-t eredetileg az Artomatix fejlesztette ki, majd a Unity tavaly vásárolta meg. A szoftver automatizálja a gyakori image processing feladatokat játékfejlesztéshez.

A legfontosabb tool-ok egyike a Upress, amely növeli a textúrák vagy a renderelt képek - például az előző generációs játékokhoz létrehozott asset-ek - felbontását, és automatikusan hozzáadja a hiányzó részleteket.

Számos artefact eltávolító eszköz is rendelkezésre áll, beleértve a JPEG tömörítés és a seam-ek javítását, a képek töredezettségmentesítését, és egy Photoshop-stílusú Content-Aware Fill rendszert.

A szoftver „megváltoztathatja” a textúrák tulajdonságait is, képes azonnali változatok létrehozására, színsémák képek között transzferálására a lookdev munkák felgyorsításához, valamint PBR material-ok generálására egyetlen forrásképből.

A szoftver más játékmotorokhoz is elérhető, de közvetlenül integrálva van a Unity Technologies saját Unity motorjával, így a felhasználóknak Unity ID -re van szükségük a telepítéséhez.

A standard előfizetés a korábbi ár 20%-áért érhető el

A Unity a standard ArtEngine előfizetés árát évi 1140 dollárról 228 dollárra redukálta - ez 80% -os árcsökkenést jelent. Az év elején kezdetben csak kedvezményként vezették be az új árazást.

Ezenkívül Pro előfizetést vezettek be a régi áron, amely támogatja az offline használatot és a fájlok kötegelt feldolgozását. Ezen funkciók korábban csak a legmagasabb szintű Studio előfizetésekkel voltak elérhetőek.

Új funkciók: live link és materialok exportálása közvetlenül Unreal Editor-ba

ArtEngine 2021.10-es frissítésével lehetőség nyílt a material-ok asset pack-ként történő exportálására Unreal Editor-ba, külön plugin telepítése nélkül.

Legutóbbi cikkünk óta bemutatták az Unity Direct Link live link rendszert is, mellyel a szoftveren belül szerkeszthetjük a material-okat, melyek real-time frissülnek egy Unity projektben.

Bemutattak egy kísérleti sablonrendszert is, mely lehetővé teszi egy ArtEngine projekt node graph-jának bármely részének exportálását, azok más projektekben történő későbbi használatukhoz.

Ár és rendszerkövetelmény

Az ArtEngine csak Windows 8.1+ rendszerhez érhető el. Használatához kompatibilis Nvidia GPU szükséges.

A szoftver csak bérelhető, minimum egy éves előfizetési idővel. Az alapkiadás jelenlegi ára 228 dollár, az offline funkciókat támogató Pro kiadás pedig évi 1140 dollárba kerül.

A Pro verzió ára 4000 dollár/év, mely engedélyezi a több site-on történő használatot, továbbá parancssoros kezelőfelületet, dedikált képzést és support-ot is magába foglal.

Olvasd el az ArtEngine 2021.10 új funkcióinak áttekintését az Unity Technologies blogján

Olvasd el az ArtEngine változásainak teljes listáját az online kiadási jegyzékben.

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag