Az Adobe kiadta a Character Animator 23.6 verzióját.

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe frissítette a Character Animator-t, a valós idejű báb-animáció stílusú szoftverét.

A Character Animator 23.0-as verziója egy új beépített könyvtárral bővült, amely több mint 350 teljes testmozgást tartalmaz.

Készíts könnyedén bábszerű animációt egy színészről készült videofelvételekből, arckifejezésekkel kiegészítve.

A legutóbbi frissítések lehetővé teszik mostmár az előre elkészített karakteranimációk aktiválásának lehetőségét élő közvetítés során, valamint keyframe és graph eszközök használatát az animációk offline finomításához.

A Character Animator széles körben használatos a YouTube-on, de olyan amerikai műsorok előállítására is használták, mint az Our Cartoon President. 2020-ban technikai Emmy-díjat is nyert.

Újdonság a Character Animator 23.0-ban: beépített motion library.

Bár ezt eredetileg egy karakter arcának és felsőtestének animálására tervezték, a szoftver kibővült a teljes testmozgatására is, az előző évben megjelent Character Animator 22.0 pedig test-követést (body tracking) adott hozzá.

Ehhez képest a Character Animator 23.0-ban már megkapjuk a Motion Library-t: a több mint 350 mozdulatot tartalmazó beépített készletet.

A timeline-on keresztül újraidőzíthetünk és összekeverhetünk olyan mozgásokat, amelyeket valós időbensokkal nehezebb lenne rögzíteni, ideértve például a táncmozdulatokat, harci és sportmozdulatokat, valamint sétákat, futásokat és ugrásokat.

Frissítve 2022. december 6-án: Az Adobe kiadta a Character Animator 23.1 verziót

A frissítésben lehetőség van leváltani a GPU-gyorsításhoz használt API-t, OpenGL-ről a DirectX 12-re Windows rendszeren és a Metalra macOS rendszeren, javítva a teljesítményt a Scene és Puppet paneleken, valamint háttértárra történő rendereléskor.

Az új Mozgáskönyvtár új Erősség paramétert kapott, hogy szabályozhassa a mocap mozgás hatását a mozgásra.

Frissítve 2023. augusztus 10-én: Az Adobe kiadta a Character Animator 23.6 verziót

A frissítés lehetővé teszi a visszajátszások szerkesztését, az újra felvételt vagy a létező felvételek újra időzítését. Innentől kezdve szintén lehetséges kizárólag a dolgozófelületen szereplő felvételeket kiválasztani.

Az ingyenes, alap verzióban dolgozó felhasználók mostantól testreszabott háttérképet állíthatnak be az animációkhoz, ahogyan az fent is látható.

A verziószám ellenére ez az első frissítés a Character Animator 24.1 óta: a kiadás párhuzamosan vanszámozva az Adobe más videós szoftvereivel, mint például az After Effects 23.6-tal, amely szintén ezen a héten jelent meg.

Ár és elérhetőség

A Character Animator elérhető Windows 10+ és macOS 11.0+ rendszereken. Az online dokumentáció szerint a Character Animator 23.6 a 2023. augusztusi kiadást is tartalmazza.

A szoftver Alap verziója ingyenesen használható, ha rendelkezel Adobe fiókkal; a teljes verzió csak bérelhető az Adobe 'All apps' előfizetéssel, ami havi 82,49 dollárba vagy éves szinten 599,88 dollárba kerül.

További információkat találsz a Character Animator új funkcióiról az online dokumentációban.

MEGOSZTÁS:
Meshmag