Az ingyenes Kiri Engine 3D szkennelő app támogatja Lidar-t 

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Kiri Innovations kiadta a Kiri Engine 2.10-et, a 3D szkennelő app legújabb verzióját Android-hoz és iOS-hez. 

A frissítés támogatja a Lidar szkennelést a kompatibilis IPhone és IPad Pro modelleken, a felhasználók a fotogrammetria alapú szkeneket az eszközön is feldolgozhatják, anélkül, hogy az adatokat fel kellene tölteniük a felhőbe. 

Mindkét funkció elérhető az ingyenes Basic fiókokkal. 

Ingyenes, AI-al fejlesztett 3D szkennelő app Android és Apple telefonokhoz

A 2022-ben kiadott Kiri Engine egy 3D szkennelő app Android és iOS eszközökhöz.

Fotogrammetriai tool-ként indult, mely real world képek alapján rekonstruálja a 3D modelleket, az objektumok maskolásához és zajcsökkentéshez pedig AI-t használ. 

Idén a Kiri Innovation Neural Surface Reconstruction támogatást vezetett be, mely a 3D modellek rekonstrukciójának AI alapú megközelítése. A funkció a fizetős Pro fiókokkal érhető el. 

A modellek a legtöbb 3D és point cloud formátumban generálhatóak, beleértve az OBJ-t, az FBX-et, az STL-t, a glTF/GLB-t, az USDZ-t, a PLY-t és az XYZ-t. 

A lehetséges felhasználási esetek közé tartozik az AR és a previs, a Pro-fiókkal rendelkező felhasználók olyan funkciókat is kapnak, amelyek javítják a generált asset-ek minőségét, beleértve a retopó és PBR-anyagok generálását, ezáltal az output alkalmasabb lehet játékfejlesztéshez és motion graphics-hez.

A Kiri Engine 2.10 támogatja a LIDAR szkennelést

A Kiri Engine 2.10 Lidar szkennelés támogatással bővült az Iphone Pro 12 és újabb - valamint a 2020-as iPad Pro és újabb modellekhez. 

A fotogrammetriához képest az adatok rögzítéséhez szükséges idő jóval kevesebb LIDAR-al és gyenge fényviszonyok között is jobban működik. 

Az új Object Capture mode korlátlan számú ingyenes 3D szken-et generál

A Lidar támogatásához az app az iOS 17-ben elérhető Object Capture API-t használja, aminek hála a felhasználók fotogrammetriát használva generálhatnak 3D modelleket, a szken adatokat feldolgozhatják az eszközön, így nem szükséges feltölteni azokat a felhőbe, hogy aztán onnan töltsék le a feldolgozott modellt. 

A felvétel folyamata a cikk elején beágyazott videóban megtekinthető. Ahelyett, hogy külön készítenék a képeket, a felhasználóknak elég körbesétálniuk a szkennelni kívánt objektumot, majd megismételni ezt a folyamatot két másik irányba is. 

A feldolgozás IPhone-on vagy iPaid Pro-n történik, néhány percet vesz igénybe. 

A felhős megoldással ellentétben nincs limitálva az ingyenesen generálható 3D modellek száma az Object Capture mode használata közben. 

Az app jelenlegi korlátait a ígéretek szerint a következő kiadásokban frissítik

Az új Object Capture mode jelenleg csak USDZ formátumban tud modelleket generálni, a Kiri Innovations szerint a jövőbeni kiadásokban ez bővülni fog.

A PBR material generálást és retopózást sem támogatja, így a Pro felhasználók számára javasolják, hogy a profi, high-quality modellek érdekében a felhőben dolgozzák fel az adatokat. 

Ár és rendszerkövetelmények

A Kiri Engine 2.10 elérhető Android 7.0 és iOS 14.0 rendszerekhez. Az új Object Capture mode-hoz és a Lidar szkenneléshez iPhone Pro vagy iPad Pro és iOS 17.0 szükséges.

Maga az alkalmazás ingyenesen letölthető. Az ingyenes Basic fiókok tartalmazzák az új Lidar szkennelés és Object Capture funkciókat, hetente három 3D szkennelés exportálható a felhőből.

A Pro-fiókok ára 14,99 USD/hó vagy 59,99 USD/év, mellyel korlátlan számú szken exportálható a felhőből és hozzáférést biztosít a komolyabb funkciókhoz is. 

Töltsd le az Android Kiri Engine-t a Google Play-ből

Töltsd le a Kiri Engine for iOS-t az iOS App Store-ból

MEGOSZTÁS:
Meshmag