Az Enscape kiadta az Enscape for Mac szoftvert

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Enscape bejelentette építészeti és CAD-szoftverekhez fejlesztett népszerű valós idejű renderelő és virtual reality pluginjének új natív macOS kiadását, az Enscape for Mac szoftvert.

Az Envision 2021 alkalmával bejelentett új kiadás már elérhető.

Egy beszédes valós idejű renderelő építészeti tervező és CAD-szoftverekhez

Az először 2015-ben kiadott Enscape gyorsan az egyik legfontosabb tool lett az építészeti látványtervező piacon, a legújabb CGarchitect rendererlő felmérésben bekerült a legjobb tízbe.

A szoftver élő kapcsolatot hoz létre a CAD- és építészeti tervező eszközökkel, mint a Rhino és a SketchUp, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy óriási építészeti területeket járjanak be a képernyőn vagy a virtuális valóságban.

A kimenet ray trace-elt, és felhasználható kisebb minőségi igényű végleges renderelésekhez, miközben állóképek, animációk, 360-fokos panorámák vagy interaktív jelenetek előállításához is adottak a lehetőségek.

A szoftvernek saját beállításai vannak napszakhoz, felhőkhöz és atmoszférikus hatásokhoz, illetve jár hozzá egy több mint 2500 assettől, például növényekből, járművekből és 3D-emberekből álló könyvtár a jelenetek benépesítéséhez.

Új natív macOS kiadás: már elérhető a SketchUp felhasználói számára

Bár az Enscape jelenleg Apple hardveren Boot Campen keresztül használható, az új natív macOS kiadás várhatóan javítani fogja a teljesítményt Mac gépeken.

Az első kiadás a SketchUp felhasználókra korlátozott: az Enscape tervezi a jövőben a támogatást további alkalmazásokra is kiterjeszteni.

Az Enscape szerint a béta változat „funkcionalitásában mintegy 70%-ban egyezik” a Windows verzióéval, nincs VR-támogatás, videórenderelés, batch rendering, illetve Enscape asset library.

Árak és rendszerkövetelmények

Az Enscape for Mac kompatibilis a macOS 12.2.1+ verzióval, és csak a SketchUp 2021+ szoftverhez elérhető.

Az aktuális éles kiadás, az Enscape 3.4 elérhető Windows 7+ rendszeren futó Archicad 22+, Revit 2019+, Rhino 6.0+, SketchUp 2019+ és Vectorworks 2020+ szoftverhez. Egyaránt működik AMD és Nvidia GPU-kon.

A szoftver csak bérelhető, a node-hoz kötött licenc évente 514,80 dollárba, a floating licenc pedig évente 898,80 dollárba kerül.

Olvassátok el az Enscape blogbejegyzését az Enscape for Mac kiadásának bejelentéséről

Az Enscape for Mac szoftverről többet olvashattok a termék honlapján

MEGOSZTÁS:
Meshmag