3ds Max: ezek a legkedveltebb pluginek

0

Csokorba szedtünk néhány kedvelt 3ds Max plugint.

Multiscatter: egy igazán mesés scattering tool, mely egyaránt működik V-Ray-jel és Mental Ray-jel is. A fájlméretek egyre csak nőnek, különösen akkor, ha valami komolyabb dolgot rakunk össze, ám szerencsére itt a Multiscatter, mely igazán okosan, és hatékonyan kezeli a méreteket, illetve fel-és le is képes tölteni a VRayProxy memóriából, ha arra van szükség. Nem kell hát haboznunk, hozzuk létre a városunkat egy halom épülettel, fákkal, miegymással, és ne aggódjunk a méret miatt.

multiscatter

 

Forest Pack: ez a 3ds Max plugin masszív fás és bokros felületek készítéséhez jöhet jól, mégpedig Mental Ray, VRay, VRayRT, Maxwell Render, Octane, Arion, Thea Render és Corona Renderer támogatással. Mindemellett tartalmaz egy növényes könyvtárt, melyben 100 darab modellt találunk. Fizetős, és ingyenes változata egyaránt elérhető, tehát aki ki akarja próbálni, annak nem kell mást tennie, mint ide kattintania.

forest

 

RailClone: építészek, és belsőépítészek elengedhetetlen eszközéről van szó, hiszen korlátok, lépcsők, falak, kerítések, és még hosszasan sorolhatnánk, hogy miféle vonalas létesítmények, illetve egyebek vannak a csomagban. A pluginról részletesebben itt olvashattok.

railclone

 

Rayfire: azoknak lehet hasznos, akik megsemmisíteni, széttörni, lerombolni szeretnének valamit, mert ez a 3ds Max plugin az Interactive Demolition rendszerével olyan szimulációkat tud, melyek az anyagtól, és az erősségtől függenek. Bővebb információkért erre tessék! 

rayfire

 

Realflow: nem hinnénk, hogy az iparági alapként is működő plugint bárkinek be kellene mutatni, aki folyadékszimulációkkal foglalkozik, hiszen szinte bármely 3D-s platformmal kompatibilis, legyen az 3ds Max, Maya, Cinema 4D, Lightwave, vagy bármi más, hasonló szoftver. A Realflow hivatalos oldala itt található!

realflow

 

Krakatoa: számos ismert mozifilmben használt plugin, így például a Harry Potter, az Avatar, a GI Joe, The Avengers, a Superman Returns, és sok más címben is dolgoztak vele. Por, füst, iszap, óceán felszínén lebegő vízpermet, vagy szilárd tárgyak, a Krakatoa számára nem jelent akadályt.

krakatoa

 

Ivy Generator: bármilyen 3d objektumra borostyánt futtat, nekünk mindössze annyit kell tennünk, hogy a magokat “elültetjük” az adott objektum közelében, majd rákattintunk a “Grow Ivy”-ra, és már fejlődik is a vegetáció. Hivatalos oldal itt! 

ivy grow

 

MadCar: ahogy a neve is jelzi, járművekre lett kitalálva, és az újabb verzió segítségével már autók, bringák, teherautók, stb sem okozhat problémát, de aki többet szeretne tudni, az kattintson ide!

madcar

 

Thinking Particles: részecskeszimuláció, de nem úgy, ahogy a natív 3ds Max módon, és nagyon hasznos lehet azok számára, akik a rigid-soft bodie, járműszimuláció, és hasonló területeken mozognak. Filmek terén használta a The Avengers, a  Battleship, a Snow White, a Huntsman, a Captain America 2, és a Thor 2. is. Bővebb infók itt!

thinking particles

 

Végezetül pedig, ami még érdekes lehet: Mighty Tiles Pro azoknak, akik burkolással foglalkoznak, GrowFX a fák, bokrok, egyéb növények kedvelőinek, és BonesPro az organikus kinézetű karakterek és objektumok érdekében.

Share.

About Author

Leave A Reply