Hogyan lettem vérfarkas

0

gba_20161204_2216_5dsr_3038-edit-edit-edit-edit-edit-edit-2Bementünk. Kicsit méregettek minket, olyan hunyorított szemű, fejet hátrabiccentős miértnincsnálatávcső nézéssel. Látszott rajtunk, hogy idegen helyre tévedtünk. Szerencsénkre az asztal végéről valakinek eszébe jutott, hogy kint hideg lesz, igyunk egy pálinkát! Ez megmentett minket egy rövid időre. Leültünk, jó fej társaság – gondoltam magamban, de miről beszélnek?

Ekvatoriális ék, rektatengely és dekliszög!
Kollimáció, barlow lencse és billenőtükör!
Bahtinov maszk, dobson mechanika és autoguider!
Jusztírozó lézer, terresztikus prizma és kómakorrektor!

Be kell valljam, nem gondoltam arra, hogy egy mukkot sem fogok érteni a kibontakozó eszmecseréből. Az időnként elkapott tekintetekből pedig láttam, hogy ez kiül az arcomra is. Nem baj, végigcsináljuk ezt a hétvégét, ha közben egy szót sem szólalok, akkor is! Mert rögtön éreztem, hogy az asztrós kaland túlmutat egy távcsőre csavart fényképezőnél. Sokkal több, még izgalmasabb!

Pár héttel később elkészítettem első asztroképemet. A szakik azt mondják, fertőzött lettem. És tényleg, már úgy várom az estét, mint egy vámpír, vagy talán inkább úgy, mint egy vérfarkas…

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply