Itt a SpeedTree 8.4 az IDV-től

0

Az IDV kiadta a SpeedTree 8.4-et. Az animált fákat generáló szoftver legújabb frissítésében a SpeedTree for Games kiadás kapta a legtöbb újítást: érkezett egy új szél algoritmus, a riggelt fák csontjai már exportálhatóak, és a szoftver által exportált textúraatlaszok is jobban behangolhatóak.

A Games és a Cinema kiadás is megkapta az új lossless tömörítési módot TIFF formátumba való exportálás esetén.

SpeedTree for Games: új szél animációs rendszer és exportálási opciók
Ezúttal a SpeedTree for Games, az IDV middleware solution-je kapta a legtöbb újdonságot, többek között egy új szélanimációs algoritmust.

A rendszer, ami gyorsabb az eddiginél, kompatibilis lesz a SpeedTree 8 SDK-val, amit a jövőben publikusan is kiadnak majd.

A videojáték-grafikusok jobban finomra hangolhatják a textúraatlaszokat, amiket a SpeedTree a fák exportálásakor generál. Az opciók között egyenként be lehet állítani, hogy melyik material tartozzon az atlaszhoz, és saját nevek is generálhatóak a különböző atlaszok számára.

FBX és XML formátumban már a csontok is belefoglalhatóak az exportba.

Ezek mellett a játékokhoz való exporter már részletesen kiírja, hogy pontosan mit is exportált: az információk között vannak a geometria statisztikái és a textúrák felbontása is.

Minden kiadásban elérhető a lossless TIFF tömörítés
A SpeedTree for Games és a SpeedTree Cinema (a szoftver VFX-re kihegyezett kiadása) is képessé vált a lossless LZW tömörítésre a textúrák TIFF formátumba való exportálás esetében.

Az XML export is bővült: már a szélanimációk paraméterei és a közeli és távoli LOD távolságok is belefoglalhatók a formátumba.

A frissítéssel javult a per-vertex ambient occlusion és a viewport opacitás számolása, és számos bugfix is érkezett. A változtatások listája a cikk végén található link által érhető el.

A SpeedTree Cinema 8.4 Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra érhető el. Egy node-locked licensz 1650 dollárba, egy floating licensz 2500 dollárba kerül. A szoftver bérlése is van lehetőség.

A SpeedTree for Games 8.4 Windowsra és Mac OS X-re érhető el. Az indie előfizetés évente 999 dollárba kerül, öröklicensz pedig egyéni árazással kérhető.

A SpeedTree 8.4 újdonságainak teljes listája az IDV blogján

Share.

About Author

Leave A Reply